Trein Antwerpen - Charleroi prijzen vanaf € 21,30

Start van
€ 21,30

Antwerpen naar Charleroi door trein

De reis van Antwerpen naar Charleroi door trein is 90,05 km en duurt 1 uur en 49 min. Er zijn 26 verbindingen per dag, met het eerste vertrek om 04:36 en de laatste om 22:03. Het is mogelijk om te reizen van Antwerpen naar Charleroi door trein voor slechts € 21,30 of zoveel als € 139,99. De beste prijs voor deze reis is € 21,30.

Laagste prijs€ 21,30
Reisduur1 uur en 49 min
Aansluiting per dag26
Laagste prijs€ 21,30
Hoogste prijs€ 139,99
Eerste vertrek04:36
Laatste vertrek22:03
Afstand90,05 km
VertrekAntwerpen
AankomstCharleroi
VervoerdersThalys, DB - IntercityMeer

Trein Tickets van Antwerp tot Charleroi

Vertrekdatum
donderdag 22 feb 2024

Vergelijk prijzen en tickets van Antwerp tot Charleroi

Goedkope trein-tickets van Antwerpen tot Charleroi
Op zoek naar de beste deal voor een treinkaartje voor je reis? Hier zijn 4 manieren om goedkope treinkaartjes te krijgen van Antwerpen tot Charleroi.

Reserveer van tevoren en bespaar

Als u op zoek bent naar de beste deal voor uw reis van Antwerpen naar Charleroi, is het vooraf boeken van treinkaartjes een geweldige manier om geld te besparen, maar houd er rekening mee dat kaartjes vooraf meestal pas 3 maanden voor uw reisdatum beschikbaar zijn.

Blijf flexibel met je reistijd en verken daluren

Door uw reizen rond de daluren te plannen, kunt u niet alleen de drukte vermijden, maar kunt u uiteindelijk ook geld besparen. Flexibel zijn met je schema en alternatieve routes of tijden overwegen, zal een aanzienlijke invloed hebben op de hoeveelheid geld die je uitgeeft om van Antwerpen naar Charleroi te komen.

Check altijd speciale aanbiedingen

Door de nieuwste deals te bekijken, kunt u veel geld besparen, waardoor het de moeite waard is om de tijd te nemen om te bladeren en prijzen te vergelijken. Zorg er dus voor dat u de beste deal voor uw ticket krijgt en profiteer van speciale tarieven voor kinderen, jongeren en senioren en kortingen voor groepen.

Ontgrendel het potentieel van langzamere treinen of aansluitende treinen

Als u een reis plant met wat flexibele tijd, waarom kiest u dan niet voor de toeristische route? Het nemen van langzamere treinen of aansluitende treinen die meer stops maken, kan u geld besparen op uw ticket - zeker het overwegen waard als het in uw schema past.

Toon kaartjes per
Beste tijd om reizen van Antwerp tot Charleroi te boeken

Virail Pro-tip ✌: Als u 10 dagen van tevoren boekt, bespaart u gemiddeld 10%

Prijs naarmate vertrekdatum nadert

Treinmaatschappijen kunnen hogere ticketprijzen rekenen naarmate de vertrekdatum nadert. Prijzen in de komende dagen kunnen variëren van ongeveer € 18,80 tot € 27,58, maar kunnen aan verandering onderhevig zijn. Ons advies is om zo vroeg mogelijk te boeken om mogelijk tot 32% op uw reis te besparen!

Beste tijd om goedkope treinkaartjes te boeken van Antwerpen naar Charleroi

De goedkoopste Antwerpen - Charleroi treinkaartjes zijn te vinden voor slechts € 14,30 als je geluk hebt, of € 16,82 gemiddeld. Het duurste ticket kan maar liefst € 19,46 kosten.

Vind de beste dag om met de trein naar Charleroi te reizen

Als u met de trein naar Charleroi reist, kunt u, als u drukte wilt vermijden, controleren hoe vaak onze klanten in de komende 30 dagen reizen met behulp van de onderstaande grafiek. Gemiddeld liggen de spitsuren om te reizen tussen 6.30 en 9.00 uur 's ochtends of tussen 16.00 en 19.00 uur 's avonds. Houd hier rekening mee wanneer u naar uw vertrekpunt reist, aangezien u mogelijk wat extra tijd nodig heeft om aan te komen, vooral in grote steden!

Vervoerders op deze route

Lees meer over de vervoerders op deze route.

Thalys is een hogesnelheidstreinoperator die diensten aanbiedt tussen Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. Thalys-treinen rijden met hoge snelheden en bereiken snelheden tot 300 km/u, waardoor ze een van de snelste en handigste manieren zijn om tussen steden in de regio te reizen. De treinen hebben moderne voorzieningen, waaronder comfortabele stoelen, wifi en eetgelegenheden aan boord, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers.

Hoewel ze niet zo snel zijn als de hogesnelheidstreinen van de ICE, bieden de InterCity-treinen van Deutsche Bahn snelheden tot 200 km/u en bieden ze ruime rijtuigen en eetgelegenheden. Deze treinen rijden op tal van Duitse routes, zoals Keulen-Hamburg, maar ook naar internationale bestemmingen, waaronder Amsterdam en Luxemburg. Op sommige routes zijn zelfs dubbeldekstreinen aanwezig.

Tickettypes en faciliteiten van Antwerpen tot Charleroi

Vergelijk de verschillende tickettypes en de faciliteiten van Thalys en DB - Intercity wanneer u van Antwerpen naar Charleroi reist.

Standard

Met het Standard-ticket kunt u een budgetvriendelijke tweedeklas-zitplaats krijgen als u vooraf boekt. Gratis omruilen tot 7 dagen voor vertrek en restitueerbaar tot 7 dagen voor vertrek, daarna niet restitueerbaar.
wifi Wifi
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
food_and_drink Eten en drinken
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Comfort

U kunt een eersteklas zitplaats krijgen met het Comfort-tarief. Gratis omruilen tot 7 dagen voor vertrek en restitueerbaar tot 7 dagen voor vertrek, daarna niet restitueerbaar.
wifi Wifi
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
food_and_drink Eten en drinken
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Premium

U kunt reizen tegen een aangepast tarief met de volledige servicevoordelen van het Premium-tarief. Ervaar een comfortabele reis en maximale flexibiliteit om tot het laatste moment wijzigingen door te voeren of te annuleren.
wifi Wifi
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
food_and_drink Eten en drinken
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Second Class

Op SBB Intercity-treinen is er, naast de basisvoorzieningen voor een tweedeklasticket, een Familiezone die speciaal is ontworpen om comfort te bieden aan gezinnen met kinderen. Mocht u tijdens de reis honger krijgen, dan kunt u in het restaurantrijtuig genieten van smakelijke maaltijden.
wifi Wifi
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
food_and_drink Eten en drinken
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

First Class

In de First Class van SBB Intercity profiteert u van een persoonlijk stopcontact, comfortabelere stoelen en grotere bagageruimte. Sommige IC-treinen bieden ook stiltezones en zakenruimtes.
wifi Wifi
quiet_zone Stiltezone
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
food_and_drink Eten en drinken
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Beschrijving van de faciliteit

Lees meer over de verschillende faciliteiten die aan boord beschikbaar zijn bij elke vervoerder op deze route.

wifi Wifi open icon close icon
Alle Thalys-treinen zijn voorzien van gratis WiFi. Bovendien kunt u voor de meeste routes een stabiele 3G- of 4G-dekking verwachten.
power_sockets Stopcontacten open icon close icon
Alle stoelen in elke klasse hebben 2-pins 220V-stopcontacten om aan uw oplaadbehoeften te voldoen.
luggage Bagage open icon close icon
Als u met Thalys reist, omvat uw ticket het voorrecht om één stuk handbagage en twee grotere tassen mee te nemen, die de afmetingen van 75x53x70 cm niet mogen overschrijden. Er is geen gewichtslimiet gespecificeerd, maar het is belangrijk ervoor te zorgen dat uw bagage binnen uw persoonlijke verwerkingscapaciteit valt. De tassen moeten gedurende de hele reis in de daarvoor bestemde ruimte in de trein worden bewaard.
accessibility Toegankelijkheid open icon close icon
Voor hulp bij het instappen dient u Thalys vooraf te waarschuwen. Ze zijn geschikt voor rolstoelen met specifieke afmetingen: max. 70 cm breed, 120 cm hoog, 150 cm draaicirkeldiameter en een gecombineerd gewicht van 300 kg voor passagier en bagage.
food_and_drink Eten en drinken open icon close icon
In de Standard- en Comfort Class wacht de Thalys Welcome Bar met een scala aan snacks. Kies ervoor om vooraf te bestellen via uw apparaat, zodat u deze snel kunt ophalen. Premium reizen? Geniet van de gastronomische maaltijd van chef-kok Frank Fol, die rechtstreeks op uw zitplaats wordt geserveerd op reizen van meer dan 50 minuten.
air_con Airconditioning open icon close icon
Elke Thalys-trein zorgt voor een koele reis met airconditioning aan boord.
bicycle Fiets open icon close icon
In Thalys mag u een niet-vouwfiets meenemen als deze gedemonteerd is en in een tas van minder dan 135 x 85 x 30 cm zit. Vouwfietsen? Zorg ervoor dat ze niet groter zijn dan 75 x 53 x 30 cm, dan wordt het beschouwd als gewone bagage. Heb je ski's? Stop ze in een doos van minder dan 3 m en minder dan 32 kg.
wifi Wifi open icon close icon
Deutsche Bahn rolt gratis WiFi uit op hun IC-treinen, en sommige bieden de dienst al aan.
power_sockets Stopcontacten open icon close icon
Alle stoelen in beide klassen hebben stopcontacten op DB IC-treinen.
luggage Bagage open icon close icon
Op IC-treinen kunt u onbeperkt bagage meenemen. Bewaar kleine tassen in de bagagerekken of onder uw stoelen. Gebruik voor grotere bagagestukken de rekken in de compartimenten of dichtbij de buitendeuren.
accessibility Toegankelijkheid open icon close icon
De Mobiliteitsdienst van Deutsche Bahn biedt hulp bij het in- en uitstappen en bij treintransfers. Het personeel staat klaar om vragen te beantwoorden en een vlotte reis te garanderen.
air_con Airconditioning open icon close icon
Intercitytreinen hebben secties met airconditioning.
food_and_drink Eten en drinken open icon close icon
In de DB IC-treinen is er een restaurant voor maaltijden of een bistro voor snacks. U kunt eten in de bistro of op uw stoel. First Class-passagiers krijgen gratis eten op hun zitplaats. Het menu verandert, maar bevat altijd lokale gerechten, inclusief vegetarische en veganistische keuzes.
bicycle Fiets open icon close icon
Voor IC-treinen is een ticket en reservering voor fietsen vereist, inclusief de reserveringskosten. Fietsen worden doorgaans opgeslagen in tweedeklasrijtuigen, hoewel uw zitplaats mogelijk ergens anders is.
Diensten aan boord Thalys, DB - Intercity, Regional van Antwerpen tot Charleroi
Vergelijk diensten aan boord wanneer u reist van Antwerpen naar Charleroi met train.
Voorzieningen Thalys DB - Intercity Regional FlixBus
quiet_zone Stiltezone check cross check cross
wifi Wifi check check check check
power_sockets Stopcontacten check check check check
luggage Bagage check check cross check
accessibility Toegankelijkheid check cross check cross
food_and_drink Eten en drinken check check check check
air_con Airconditioning check cross check check
bicycle Fiets check cross check cross
sleeper_couchette Slaper check cross check cross

Antwerpen tot Charleroi CO2-uitstoot door Trein

Ecology
Trein
6.3kg
Bus
6.75kg
Vlucht
18.01kg
Carpoolen
14.41kg
Wat is de CO2-uitstoot van Antwerpen tot Charleroi met de trein? De Co2-uitstoot voor het nemen van de trein tussen Antwerpen en Charleroi is 6.3kg.
Hoeveel CO2 bespaar ik door de trein te nemen tussen Antwerpen en Charleroi? Door de trein te nemen tussen Antwerpen en Charleroi bespaar je 11.71kg Co2-uitstoot vs een vlucht, 0.45kg vs de bus en 8.11kg vs de auto.

Is er iets dat we kunnen verbeteren?

Veel Gestelde Vragen

Hoeveel kost een trein-ticket van Antwerpen tot Charleroi?
Een trein-ticket van Antwerpen tot Charleroi is € 23,06. De prijs varieert echter afhankelijk van hoe vroeg u koopt en of het een druk moment van de dag is. Vind ze af en toe voor zo goedkoop als € 21,30.
Wat is het goedkoopste treinkaartje van Antwerpen naar Charleroi?
Het goedkoopste ticket dat je kunt krijgen van Antwerpen tot Charleroi is € 21,30. We raden aan om zo vroeg mogelijk en buiten de spits te boeken om het goedkoopst mogelijke ticket te krijgen.
Wat is de afstand tussen Antwerpen en Charleroi door trein?
Antwerpen tot Charleroi is 90,05 km.
Hoe lang duurt de trein tussen Antwerpen en Charleroi?
Antwerpen tot Charleroi is gemiddeld 1 uur en 49 min. De snelste optie brengt u echter daar in 1 uur en 41 min.
Welke bedrijven werken van Antwerpen tot Charleroi?
Antwerpen tot Charleroi wordt gedekt door 3 operator(s). U kunt op Virail Thalys, DB - Intercity, Regional, FlixBus diensten op deze route vinden.
Hoeveel trein per dag gaan van Antwerpen naar Charleroi?
Antwerpen naar Charleroi heeft gemiddeld 26 verbindingen per dag.
Hoe laat vertrekt de eerste trein van Antwerpen naar Charleroi?
De vroegste trein van Antwerpen tot Charleroi vertrekt om 04:36. Controleer echter bij ons het schema op de dag dat u wilt vertrekken, aangezien de tijd kan verschillen.
Hoe laat vertrekt de laatste trein van Antwerpen tot Charleroi?
De nieuwste trein van Antwerpen tot Charleroi vertrekt om 22:03. Controleer echter bij ons het schema op de dag dat u wilt vertrekken, aangezien de tijd kan verschillen.
Moet ik mijn ticket vooraf boeken van Antwerpen tot Charleroi?
Als je kunt, raden we je aan om je ticket zo vroeg mogelijk te boeken om ervoor te zorgen dat je meer bespaart. Het goedkoopste trein-ticket dat we hebben gevonden is € 21,30, maar dit kan afhankelijk van de vraag veranderen.
Welke stations kan ik van Antwerpen naar Charleroi gaan?
Er zijn 5 station(s) waarvan u kunt vertrekken vanaf Antwerpen om naar Charleroi te gaan. Je kunt gaan van Antwerpen Koningin Astridplein, Antwerpen-Berchem, Antwerpen, Hoboken-Polder, Antwerpen Centraal en je kunt aankomen op Charleroi Sud, Marchienne-Zone, Marchienne au Pont, Roux.
Hoeveel directe verbindingen gaan van Antwerpen naar Charleroi?
Er zijn gemiddeld 25 van Antwerpen om naar Charleroi te gaan.
Wat is de snelste reistijd tussen Antwerpen naar Charleroi door trein?
De snelste reistijd met trein tussen Antwerpen en Charleroi is 1 uur en 41 min.
Is er een directe trein van Antwerpen naar Charleroi?
Ja, er is een directe trein tussen Antwerpen en Charleroi.
Wat is de CO2-uitstoot voor Antwerpen tot Charleroi door trein?
De reis van trein van Antwerpen naar Charleroi zorgt voor 6.3kg CO2-uitstoot.

Ga lokaal vanaf Antwerpen

Weekendjes weg van Antwerpen

Internationale routes van Antwerpen en nabijgelegen gebieden

Andere bestemmingen vanaf Antwerpen

Belangrijkste trajecten naarCharleroi

Gerelateerde trajecten

Andere populaire trajecten