Trein Madrid - Alicante prijzen vanaf € 9,00

29/05/2024
+ Opbrengst
Blijf bij Booking.com

Vind het goedkoopste trein ticket voor je reis

€ 19,00
€ 28,75
€ 38,37

Madrid naar Alicante door trein

De reis van Madrid naar Alicante door trein is 360,48 km en duurt 2 uur en 44 min. Er zijn 32 verbindingen per dag, met het eerste vertrek om 06:00 en de laatste om 20:00. Het is mogelijk om te reizen van Madrid naar Alicante door trein voor slechts € 9,00 of zoveel als € 110,60. De beste prijs voor deze reis is € 9,00.

Laagste prijs€ 9,00
Reisduur2 uur en 44 min
Aansluiting per dag32
Laagste prijs€ 9,00
Hoogste prijs€ 110,60
Eerste vertrek06:00
Laatste vertrek20:00
Afstand360,48 km
VertrekMadrid
AankomstAlicante
VervoerdersAVLO, IryoMeer

Trein Tickets van Madrid tot Alicante

Vertrekdatum
woensdag 29 mei 2024

Vergelijk prijzen en tickets van Madrid tot Alicante

Goedkope trein-tickets van Madrid tot Alicante
Op zoek naar de beste deal voor een treinkaartje voor je reis? Hier zijn 4 manieren om goedkope treinkaartjes te krijgen van Madrid tot Alicante.

Reserveer van tevoren en bespaar

Als u op zoek bent naar de beste deal voor uw reis van Madrid naar Alicante, is het vooraf boeken van treinkaartjes een geweldige manier om geld te besparen, maar houd er rekening mee dat kaartjes vooraf meestal pas 3 maanden voor uw reisdatum beschikbaar zijn.

Blijf flexibel met je reistijd en verken daluren

Door uw reizen rond de daluren te plannen, kunt u niet alleen de drukte vermijden, maar kunt u uiteindelijk ook geld besparen. Flexibel zijn met je schema en alternatieve routes of tijden overwegen, zal een aanzienlijke invloed hebben op de hoeveelheid geld die je uitgeeft om van Madrid naar Alicante te komen.

Check altijd speciale aanbiedingen

Door de nieuwste deals te bekijken, kunt u veel geld besparen, waardoor het de moeite waard is om de tijd te nemen om te bladeren en prijzen te vergelijken. Zorg er dus voor dat u de beste deal voor uw ticket krijgt en profiteer van speciale tarieven voor kinderen, jongeren en senioren en kortingen voor groepen.

Ontgrendel het potentieel van langzamere treinen of aansluitende treinen

Als u een reis plant met wat flexibele tijd, waarom kiest u dan niet voor de toeristische route? Het nemen van langzamere treinen of aansluitende treinen die meer stops maken, kan u geld besparen op uw ticket - zeker het overwegen waard als het in uw schema past.

Toon kaartjes per
Beste tijd om reizen van Madrid tot Alicante te boeken

Virail Pro-tip ✌: Als u 10 dagen van tevoren boekt, bespaart u gemiddeld 10%

Prijs naarmate vertrekdatum nadert

Treinmaatschappijen kunnen hogere ticketprijzen rekenen naarmate de vertrekdatum nadert. Prijzen in de komende dagen kunnen variëren van ongeveer € 12,66 tot € 43,47, maar kunnen aan verandering onderhevig zijn. Ons advies is om zo vroeg mogelijk te boeken om mogelijk tot 71% op uw reis te besparen!

Beste tijd om goedkope treinkaartjes te boeken van Madrid naar Alicante

De goedkoopste Madrid - Alicante treinkaartjes zijn te vinden voor slechts € 15,48 als je geluk hebt, of € 23,71 gemiddeld. Het duurste ticket kan maar liefst € 30,81 kosten.

Vind de beste dag om met de trein naar Alicante te reizen

Als u met de trein naar Alicante reist, kunt u, als u drukte wilt vermijden, controleren hoe vaak onze klanten in de komende 30 dagen reizen met behulp van de onderstaande grafiek. Gemiddeld liggen de spitsuren om te reizen tussen 6.30 en 9.00 uur 's ochtends of tussen 16.00 en 19.00 uur 's avonds. Houd hier rekening mee wanneer u naar uw vertrekpunt reist, aangezien u mogelijk wat extra tijd nodig heeft om aan te komen, vooral in grote steden!

Vervoerders op deze route

Lees meer over de vervoerders op deze route.

Avlo-treinen werden in 2020 geïntroduceerd als hogesnelheidstreindienst van Renfe, de nationale spoorwegmaatschappij van Spanje, als een goedkoper alternatief voor de hogesnelheidstreindienst AVE. Avlo-treinen bieden, in tegenstelling tot de AVE, een enkele zitklasse en hebben minder diensten aan boord om meer passagierscapaciteit te bieden. De hoofdstations zijn Barcelona Sants, Madrid Atocha en Zaragoza-Delicias.

FlixBus, een langeafstandsbusmaatschappij, is actief in zowel Europa als de Verenigde Staten. Opgericht in 2013, is het uitgegroeid tot een van de grootste busmaatschappijen in Europa, met verbindingen naar meer dan 2.500 bestemmingen in 30 landen. FlixBus is afkomstig uit Duitsland en heeft zich snel uitgebreid naar buurlanden, waaronder Frankrijk, Italië, Denemarken, Nederland en Kroatië, terwijl het ook regelmatige diensten aanbiedt naar Noorwegen, Spanje en Engeland. Met betaalbare tarieven en comfortabele voorzieningen zoals gratis Wi-Fi, stopcontacten en toiletten aan boord, biedt FlixBus een handige en plezierige reiservaring.

Iryo is een Spaanse hogesnelheidstreinmaatschappij, opgericht in 2019 en bedient de grote steden van Spanje, zoals Madrid, Barcelona, Malaga, Sevilla, Valencia en Zaragoza. iryo is actief op het nationale spoorwegnet in Spanje en maakt gebruik van de nieuwste AVE hogesnelheidstreinen om passagiers te vervoeren met snelheden tot 310 km/u.

Alvia, geëxploiteerd door Renfe, is een hogesnelheidstreindienst in Spanje. Met snelheden tot 250 km/u bieden Alvia-treinen, iets langzamer dan de maximale AVE-treinen van 300 km/u, comfort en voorzieningen zoals airconditioning, wifi en stopcontacten. Ze verbinden regionale stations naadloos met grote steden en zorgen zo voor efficiënt reizen. De drie beschikbare treinmodellen zijn Class 120, Class 130 en Class 730.

Tickettypes en faciliteiten van Madrid tot Alicante

Vergelijk de verschillende tickettypes en de faciliteiten van AVLO en Iryo wanneer u van Madrid naar Alicante reist.

Economy Class

U kunt reizen met het standaard "economy class"-ticket op Avlo-treinen, dat verwijst naar het standaard basisniveau van het beschikbare zitplaatsniveau in de trein. Met dit ticket heeft u toegang tot basisvoorzieningen zoals bagagerekken, leeslampjes en toiletten.
wifi Wifi
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Singular

Het ‘Singular tarief’ biedt flexibiliteit voor ondernemers en bedrijven met een persoonlijke klantenservice van iryo-assistenten.
wifi Wifi
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
food_and_drink Eten en drinken
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Inicial

Het initiële tarief van iryo biedt betaalbare reizen zonder concessies te doen aan comfort of service.
wifi Wifi
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
food_and_drink Eten en drinken
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Singular ONLY YOU

Het tarief "Singular Only YOU" is bedoeld voor ondernemers en bedrijven en biedt de beste voorwaarden voor wijzigingen en annuleringen van het ticket.
wifi Wifi
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
food_and_drink Eten en drinken
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Infinita

Infinita is het all-inclusive tarief van iryo dat de beste reismogelijkheden biedt met flexibiliteit en comfort.
wifi Wifi
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
food_and_drink Eten en drinken
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Beschrijving van de faciliteit

Lees meer over de verschillende faciliteiten die aan boord beschikbaar zijn bij elke vervoerder op deze route.

wifi Wifi open icon close icon
Blijf verbonden op Avlo met gratis WiFi via PlayRenfe. Geniet van films, tv-programma's en diverse soorten leesvoer binnen handbereik.
power_sockets Stopcontacten open icon close icon
Voor uw gemak is elke stoel op de Avlo uitgerust met een stopcontact.
luggage Bagage open icon close icon
U kunt een stuk handbagage meenemen zonder gewichtslimiet, zoals een tas, rugzak of iets dergelijks, met afmetingen tot 27x36x25 cm, en een stuk ruimbagage zonder gewichtslimiet, zoals een koffer, met afmetingen tot maximaal tot 55x35x25 cm, zonder dat u een toeslag betaalt bovenop de ticketprijs die u volgens het Basistarief betaalt.
accessibility Toegankelijkheid open icon close icon
Avlo biedt hulp aan passagiers met beperkte mobiliteit. Neem contact op met Avlo voor meer informatie.
food_and_drink Eten en drinken open icon close icon
Hoewel Avlo geen dinerservice biedt, zijn er wel automaten met een scala aan drankjes en snacks. Houd er rekening mee dat deze machines alleen kaartbetalingen accepteren.
air_con Airconditioning open icon close icon
Reis comfortabel, want Avlo-treinen zijn voorzien van airconditioning.
bicycle Fiets open icon close icon
U mag vouwfietsen en scooters meenemen aan boord, zolang deze voldoen aan de maximale afmetingen voor bagage: 55x35x25 cm (als handbagage zonder gewichtslimiet, inbegrepen in de prijs van het Basistarief), of 85x60x35 cm, of maximaal 180 cm in totaal (als extra bagage tegen extra kosten). Om aan de regelgeving te voldoen, moeten alle fietsen en scooters worden opgevouwen en opgeborgen in de bijbehorende draagtassen.
wifi Wifi open icon close icon
Maak verbinding met gratis WiFi op iryo-treinen in elke klasse. Geniet van films, tv-programma's, live nieuws en Spotify voor entertainment.
power_sockets Stopcontacten open icon close icon
Elke stoel in iryo-treinen wordt geleverd met stopcontacten, en die in de Infinita- en Singular Cafe-klasse beschikken over extra USB-poorten.
luggage Bagage open icon close icon
Op iryo-treinen kunt u dankzij het flexibele bagagebeleid comfortabel reizen met maximaal 3 stuks bagage, inclusief een stuk handbagage. De maximale grootte voor 2 grotere stukken is 85x55x35cm, terwijl handbagage 36x27x15cm moet zijn. Het totale gewichtslimiet is 25 kg.
accessibility Toegankelijkheid open icon close icon
iryo-treinen zijn ontworpen met het oog op inclusiviteit, bieden speciale zitplaatsen voor passagiers met beperkte mobiliteit en zorgen voor trapvrije toegang tijdens zowel het in- als uitstappen.
food_and_drink Eten en drinken open icon close icon
iryo biedt kwaliteitsmenu's voor alle klassen. Vind het restaurant/bar aan boord meestal dichtbij bus 2. Voor Infinita Class-passagiers worden de maaltijden op uw zitplaats geserveerd, maar vergeet niet om 24 uur van tevoren te reserveren.
air_con Airconditioning open icon close icon
Geniet van frisse en comfortabele lucht in de ETR1000-trein; Het geavanceerde airconditioningsysteem ververst de lucht in het hele rijtuig in slechts 3 minuten, waardoor elke passagier een royale 35 m3/u frisse buitenlucht krijgt.
bicycle Fiets open icon close icon
In de Iryo-treinen kun je per touringcar één gedemonteerde fiets of elektrische scooter meenemen, zolang deze maar in een tas zit en binnen een afmeting van 90x120x40 cm blijft. Het is gratis te vervoeren! Houd er rekening mee dat u zelf zorgt voor het laden, bewaren en lossen. Houd ook rekening met het comfort en de veiligheid van andere passagiers en onthoud dat eventuele veroorzaakte schade voor uw rekening komt.
Diensten aan boord AVLO, Iryo, FlixBus van Madrid tot Alicante
Vergelijk diensten aan boord wanneer u reist van Madrid naar Alicante met train.
Voorzieningen AVLO Iryo FlixBus AVE
quiet_zone Stiltezone check cross cross check
wifi Wifi check check check check
power_sockets Stopcontacten check check check check
luggage Bagage check check check check
accessibility Toegankelijkheid check cross cross check
food_and_drink Eten en drinken check cross check check
air_con Airconditioning check cross check check
bicycle Fiets check cross cross check

Madrid tot Alicante CO2-uitstoot door Trein

Ecology
Trein
25.23kg
Bus
27.04kg
Vlucht
72.1kg
Carpoolen
57.68kg
Wat is de CO2-uitstoot van Madrid tot Alicante met de trein? De Co2-uitstoot voor het nemen van de trein tussen Madrid en Alicante is 25.23kg.
Hoeveel CO2 bespaar ik door de trein te nemen tussen Madrid en Alicante? Door de trein te nemen tussen Madrid en Alicante bespaar je 46.87kg Co2-uitstoot vs een vlucht, 1.81kg vs de bus en 32.45kg vs de auto.

Is er iets dat we kunnen verbeteren?

Veel Gestelde Vragen

Hoeveel kost een trein-ticket van Madrid tot Alicante?
Een trein-ticket van Madrid tot Alicante is € 51,62. De prijs varieert echter afhankelijk van hoe vroeg u koopt en of het een druk moment van de dag is. Vind ze af en toe voor zo goedkoop als € 9,00.
Wat is het goedkoopste treinkaartje van Madrid naar Alicante?
Het goedkoopste ticket dat je kunt krijgen van Madrid tot Alicante is € 9,00. We raden aan om zo vroeg mogelijk en buiten de spits te boeken om het goedkoopst mogelijke ticket te krijgen.
Wat is de afstand tussen Madrid en Alicante door trein?
Madrid tot Alicante is 360,48 km.
Hoe lang duurt de trein tussen Madrid en Alicante?
Madrid tot Alicante is gemiddeld 2 uur en 44 min. De snelste optie brengt u echter daar in 2 uur en 17 min.
Welke bedrijven werken van Madrid tot Alicante?
Madrid tot Alicante wordt gedekt door 5 operator(s). U kunt op Virail AVLO, Iryo, FlixBus, Renfe, Alvia, AVE diensten op deze route vinden.
Hoeveel trein per dag gaan van Madrid naar Alicante?
Madrid naar Alicante heeft gemiddeld 32 verbindingen per dag.
Hoe laat vertrekt de eerste trein van Madrid naar Alicante?
De vroegste trein van Madrid tot Alicante vertrekt om 06:00. Controleer echter bij ons het schema op de dag dat u wilt vertrekken, aangezien de tijd kan verschillen.
Hoe laat vertrekt de laatste trein van Madrid tot Alicante?
De nieuwste trein van Madrid tot Alicante vertrekt om 20:00. Controleer echter bij ons het schema op de dag dat u wilt vertrekken, aangezien de tijd kan verschillen.
Moet ik mijn ticket vooraf boeken van Madrid tot Alicante?
Als je kunt, raden we je aan om je ticket zo vroeg mogelijk te boeken om ervoor te zorgen dat je meer bespaart. Het goedkoopste trein-ticket dat we hebben gevonden is € 9,00, maar dit kan afhankelijk van de vraag veranderen.
Hoeveel directe verbindingen gaan van Madrid naar Alicante?
Er zijn gemiddeld 29 van Madrid om naar Alicante te gaan.
Wat is de snelste reistijd tussen Madrid naar Alicante door trein?
De snelste reistijd met trein tussen Madrid en Alicante is 2 uur en 17 min.
Is er een directe trein van Madrid naar Alicante?
Ja, er is een directe trein tussen Madrid en Alicante.
Wat is de CO2-uitstoot voor Madrid tot Alicante door trein?
De reis van trein van Madrid naar Alicante zorgt voor 25.23kg CO2-uitstoot.