Trein Alicante - Girona prijzen vanaf € 37,65

27/05/2024
+ Opbrengst
Blijf bij Booking.com

Vind het goedkoopste trein ticket voor je reis

Meer
Meer
Meer

Alicante naar Girona door trein

De reis van Alicante naar Girona door trein is 492,98 km en duurt 7 uur en 30 min. Er zijn 4 verbindingen per dag, met het eerste vertrek om 06:55 en de laatste om 16:50. Het is mogelijk om te reizen van Alicante naar Girona door trein voor slechts € 37,65 of zoveel als € 63,35. De beste prijs voor deze reis is € 37,65.

Laagste prijs€ 37,65
Reisduur7 uur en 30 min
Aansluiting per dag4
Laagste prijs€ 37,65
Hoogste prijs€ 63,35
Eerste vertrek06:55
Laatste vertrek16:50
Afstand492,98 km
VertrekAlicante
AankomstGirona
VervoerdersAVLO, Renfe - IntercityMeer

Trein Tickets van Alicante tot Girona

Vertrekdatum
maandag 27 mei 2024

Vergelijk prijzen en tickets van Alicante tot Girona

Goedkope trein-tickets van Alicante tot Girona
Op zoek naar de beste deal voor een treinkaartje voor je reis? Hier zijn 4 manieren om goedkope treinkaartjes te krijgen van Alicante tot Girona.

Reserveer van tevoren en bespaar

Als u op zoek bent naar de beste deal voor uw reis van Alicante naar Girona, is het vooraf boeken van treinkaartjes een geweldige manier om geld te besparen, maar houd er rekening mee dat kaartjes vooraf meestal pas 3 maanden voor uw reisdatum beschikbaar zijn.

Blijf flexibel met je reistijd en verken daluren

Door uw reizen rond de daluren te plannen, kunt u niet alleen de drukte vermijden, maar kunt u uiteindelijk ook geld besparen. Flexibel zijn met je schema en alternatieve routes of tijden overwegen, zal een aanzienlijke invloed hebben op de hoeveelheid geld die je uitgeeft om van Alicante naar Girona te komen.

Check altijd speciale aanbiedingen

Door de nieuwste deals te bekijken, kunt u veel geld besparen, waardoor het de moeite waard is om de tijd te nemen om te bladeren en prijzen te vergelijken. Zorg er dus voor dat u de beste deal voor uw ticket krijgt en profiteer van speciale tarieven voor kinderen, jongeren en senioren en kortingen voor groepen.

Ontgrendel het potentieel van langzamere treinen of aansluitende treinen

Als u een reis plant met wat flexibele tijd, waarom kiest u dan niet voor de toeristische route? Het nemen van langzamere treinen of aansluitende treinen die meer stops maken, kan u geld besparen op uw ticket - zeker het overwegen waard als het in uw schema past.

Toon kaartjes per
Beste tijd om reizen van Alicante tot Girona te boeken

Virail Pro-tip ✌: Als u 10 dagen van tevoren boekt, bespaart u gemiddeld 10%

Prijs naarmate vertrekdatum nadert

Treinmaatschappijen kunnen hogere ticketprijzen rekenen naarmate de vertrekdatum nadert. Prijzen in de komende dagen kunnen variëren van ongeveer € 45,85 tot € 97,12, maar kunnen aan verandering onderhevig zijn. Ons advies is om zo vroeg mogelijk te boeken om mogelijk tot 53% op uw reis te besparen!

Beste tijd om goedkope treinkaartjes te boeken van Alicante naar Girona

De goedkoopste Alicante - Girona treinkaartjes zijn te vinden voor slechts € 9,19 als je geluk hebt, of € 74,25 gemiddeld. Het duurste ticket kan maar liefst € 165,45 kosten.

Vind de beste dag om met de trein naar Girona te reizen

Als u met de trein naar Girona reist, kunt u, als u drukte wilt vermijden, controleren hoe vaak onze klanten in de komende 30 dagen reizen met behulp van de onderstaande grafiek. Gemiddeld liggen de spitsuren om te reizen tussen 6.30 en 9.00 uur 's ochtends of tussen 16.00 en 19.00 uur 's avonds. Houd hier rekening mee wanneer u naar uw vertrekpunt reist, aangezien u mogelijk wat extra tijd nodig heeft om aan te komen, vooral in grote steden!

Vervoerders op deze route

Lees meer over de vervoerders op deze route.

AVE staat voor "Alta Velocidad Española", wat "Spaanse hoge snelheid" betekent. AVE is een hogesnelheidstrein die wordt geëxploiteerd door de Spaanse nationale spoorwegmaatschappij Renfe. Met de AVE-treinen kun je naar veel grote steden in Spanje reizen, waaronder routes naar Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Malaga en Zaragoza.

Avlo-treinen werden in 2020 geïntroduceerd als hogesnelheidstreindienst van Renfe, de nationale spoorwegmaatschappij van Spanje, als een goedkoper alternatief voor de hogesnelheidstreindienst AVE. Avlo-treinen bieden, in tegenstelling tot de AVE, een enkele zitklasse en hebben minder diensten aan boord om meer passagierscapaciteit te bieden. De hoofdstations zijn Barcelona Sants, Madrid Atocha en Zaragoza-Delicias.

Tickettypes en faciliteiten van Alicante tot Girona

Vergelijk de verschillende tickettypes en de faciliteiten van AVE en AVLO wanneer u van Alicante naar Girona reist.

Elige Estándar

De Elige-tickets bieden meer flexibiliteit bij het omruilen of annuleren van uw reservering. Elige Estándar" biedt reizigers de standaard, reguliere zitplaatsindeling die bekend staat als de "Estándar-stoel". Bovendien kunt u tegen een extra vergoeding uw voorkeursstoel kiezen en upgraden naar Premium is ook mogelijk.
wifi Wifi
quiet_zone Stiltezone
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
food_and_drink Eten en drinken
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Básico

De Basico zijn de meest betaalbare tickets, maar er zijn bepaalde beperkingen aan verbonden, zoals geen wijzigingen of restituties. Ze zijn doorgaans ook beperkt verkrijgbaar en moeten ruim van tevoren worden gekocht.
wifi Wifi
quiet_zone Stiltezone
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Elige Confort

Als u voor ‘Elige Confort’ kiest, krijgt u de grotere en waarschijnlijk comfortabelere XL Confort-stoel. De Elige-tickets bieden meer flexibiliteit bij het omruilen of annuleren van uw reservering. Bovendien kunt u tegen een toeslag uw voorkeursstoel kiezen en upgraden naar Premium is ook mogelijk.
wifi Wifi
quiet_zone Stiltezone
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
food_and_drink Eten en drinken
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Prémium

De Premium-tickets van Renfe AVE zijn de duurste maar ook de meest flexibele, beperkt tot de Confort-klasse. Ze maken gratis treinoverstappen mogelijk en bieden het voordeel dat u gratis op de volgende trein kunt stappen voor het geval u uw geplande trein mist.
wifi Wifi
quiet_zone Stiltezone
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
food_and_drink Eten en drinken
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Economy Class

U kunt reizen met het standaard "economy class"-ticket op Avlo-treinen, dat verwijst naar het standaard basisniveau van het beschikbare zitplaatsniveau in de trein. Met dit ticket heeft u toegang tot basisvoorzieningen zoals bagagerekken, leeslampjes en toiletten.
wifi Wifi
power_sockets Stopcontacten
luggage Bagage
accessibility Toegankelijkheid
air_con Airconditioning
bicycle Fiets

Beschrijving van de faciliteit

Lees meer over de verschillende faciliteiten die aan boord beschikbaar zijn bij elke vervoerder op deze route.

wifi Wifi open icon close icon
Blijf verbonden met hoge snelheden met PlayRenfe, de gratis WiFi-service van AVE, zodat u zelfs bij 300 km/u online blijft.
quiet_zone Stiltezone open icon close icon
De Silent Carriage is exclusief beschikbaar voor standaardstoelen op AVE-treinen, met uitzondering van de AVE International-route tussen Spanje en Frankrijk, en Euromed-treinen. Vanwege de populariteit wordt vroegtijdige kaartaankoop geadviseerd.
power_sockets Stopcontacten open icon close icon
Voor uw gemak is elke AVE-stoel voorzien van stopcontacten en radio's op de stoel.
luggage Bagage open icon close icon
Op AVE-treinen mag u 3 tassen meenemen, elk met een maximale afmeting van 85 x 55 x 35 cm en een gewicht van 25 kg (55 lbs). Bovendien worden instrumenten als handbagage beschouwd als ze niet groter zijn dan 30 x 120 x 38 cm en veilig in een koffer zijn opgeborgen.
accessibility Toegankelijkheid open icon close icon
AVE biedt een gratis zorg- en assistentiedienst voor personen met beperkte mobiliteit. Als u van deze service gebruik wilt maken, neemt u rechtstreeks contact op met AVE.
food_and_drink Eten en drinken open icon close icon
Bezoek het AVE-barrijtuig aan boord voor iets lekkers of wacht op de voedselwagen die door de trein rijdt. Houders van een Premium Ticket kunnen genieten van een diner op de stoel met de expertise van chef-kok Ramón Freixa. Zorg ervoor dat u ten minste 12 uur voor vertrek speciale menu's aanvraagt, van vegetarisch tot halal, zodat u kunt genieten van een maaltijdervaring op maat.
air_con Airconditioning open icon close icon
Reis comfortabel, want alle AVE-treinen zijn voorzien van airconditioning.
bicycle Fiets open icon close icon
Je kunt je fiets of scooter meenemen, zorg er wel voor dat deze opgevouwen en goed in een koffer zit. Vergeet niet de pedalen te verwijderen en het stuur een draai van 90 graden te geven. Als de totale afmetingen van uw koffer minder dan 180 cm bedragen, telt deze als handbagage. Alles wat groter is, valt in de categorie speciale bagage, maar houd het binnen de 120 x 90 x 40 cm.
wifi Wifi open icon close icon
Blijf verbonden op Avlo met gratis WiFi via PlayRenfe. Geniet van films, tv-programma's en diverse soorten leesvoer binnen handbereik.
power_sockets Stopcontacten open icon close icon
Voor uw gemak is elke stoel op de Avlo uitgerust met een stopcontact.
luggage Bagage open icon close icon
U kunt een stuk handbagage meenemen zonder gewichtslimiet, zoals een tas, rugzak of iets dergelijks, met afmetingen tot 27x36x25 cm, en een stuk ruimbagage zonder gewichtslimiet, zoals een koffer, met afmetingen tot maximaal tot 55x35x25 cm, zonder dat u een toeslag betaalt bovenop de ticketprijs die u volgens het Basistarief betaalt.
accessibility Toegankelijkheid open icon close icon
Avlo biedt hulp aan passagiers met beperkte mobiliteit. Neem contact op met Avlo voor meer informatie.
food_and_drink Eten en drinken open icon close icon
Hoewel Avlo geen dinerservice biedt, zijn er wel automaten met een scala aan drankjes en snacks. Houd er rekening mee dat deze machines alleen kaartbetalingen accepteren.
air_con Airconditioning open icon close icon
Reis comfortabel, want Avlo-treinen zijn voorzien van airconditioning.
bicycle Fiets open icon close icon
U mag vouwfietsen en scooters meenemen aan boord, zolang deze voldoen aan de maximale afmetingen voor bagage: 55x35x25 cm (als handbagage zonder gewichtslimiet, inbegrepen in de prijs van het Basistarief), of 85x60x35 cm, of maximaal 180 cm in totaal (als extra bagage tegen extra kosten). Om aan de regelgeving te voldoen, moeten alle fietsen en scooters worden opgevouwen en opgeborgen in de bijbehorende draagtassen.
Diensten aan boord AVLO, AVE van Alicante tot Girona
Vergelijk diensten aan boord wanneer u reist van Alicante naar Girona met train.
Voorzieningen AVLO AVE
quiet_zone Stiltezone check check
wifi Wifi check check
power_sockets Stopcontacten check check
luggage Bagage check check
accessibility Toegankelijkheid check check
food_and_drink Eten en drinken check check
air_con Airconditioning check check
bicycle Fiets check check

Alicante tot Girona CO2-uitstoot door Trein

Ecology
Trein
34.51kg
Bus
36.97kg
Vlucht
98.6kg
Carpoolen
78.88kg
Wat is de CO2-uitstoot van Alicante tot Girona met de trein? De Co2-uitstoot voor het nemen van de trein tussen Alicante en Girona is 34.51kg.
Hoeveel CO2 bespaar ik door de trein te nemen tussen Alicante en Girona? Door de trein te nemen tussen Alicante en Girona bespaar je 64.09kg Co2-uitstoot vs een vlucht, 2.46kg vs de bus en 44.37kg vs de auto.

Is er iets dat we kunnen verbeteren?

Veel Gestelde Vragen

Hoeveel kost een trein-ticket van Alicante tot Girona?
Een trein-ticket van Alicante tot Girona is € 50,80. De prijs varieert echter afhankelijk van hoe vroeg u koopt en of het een druk moment van de dag is. Vind ze af en toe voor zo goedkoop als € 37,65.
Wat is het goedkoopste treinkaartje van Alicante naar Girona?
Het goedkoopste ticket dat je kunt krijgen van Alicante tot Girona is € 37,65. We raden aan om zo vroeg mogelijk en buiten de spits te boeken om het goedkoopst mogelijke ticket te krijgen.
Wat is de afstand tussen Alicante en Girona door trein?
Alicante tot Girona is 492,98 km.
Hoe lang duurt de trein tussen Alicante en Girona?
Alicante tot Girona is gemiddeld 7 uur en 30 min. De snelste optie brengt u echter daar in 6 uur en 28 min.
Welke bedrijven werken van Alicante tot Girona?
Alicante tot Girona wordt gedekt door 4 operator(s). U kunt op Virail AVLO, Renfe - Intercity, AVE, Renfe AVE INT, Euromed diensten op deze route vinden.
Hoeveel trein per dag gaan van Alicante naar Girona?
Alicante naar Girona heeft gemiddeld 4 verbindingen per dag.
Hoe laat vertrekt de eerste trein van Alicante naar Girona?
De vroegste trein van Alicante tot Girona vertrekt om 06:55. Controleer echter bij ons het schema op de dag dat u wilt vertrekken, aangezien de tijd kan verschillen.
Hoe laat vertrekt de laatste trein van Alicante tot Girona?
De nieuwste trein van Alicante tot Girona vertrekt om 16:50. Controleer echter bij ons het schema op de dag dat u wilt vertrekken, aangezien de tijd kan verschillen.
Moet ik mijn ticket vooraf boeken van Alicante tot Girona?
Als je kunt, raden we je aan om je ticket zo vroeg mogelijk te boeken om ervoor te zorgen dat je meer bespaart. Het goedkoopste trein-ticket dat we hebben gevonden is € 37,65, maar dit kan afhankelijk van de vraag veranderen.
Wat is de snelste reistijd tussen Alicante naar Girona door trein?
De snelste reistijd met trein tussen Alicante en Girona is 6 uur en 28 min.
Is er een directe trein van Alicante naar Girona?
Ja, er is een directe trein tussen Alicante en Girona.
Wat is de CO2-uitstoot voor Alicante tot Girona door trein?
De reis van trein van Alicante naar Girona zorgt voor 34.51kg CO2-uitstoot.