Trein Alicante - Barcelona prijzen vanaf 28,28€

Start van
28,28€
Ontdekken

Alicante naar Barcelona door trein

De reis van Alicante naar Barcelona door trein is 406,5 km en duurt 5 uur 14 min. Er zijn 18 verbindingen per dag, met het eerste vertrek om 06:55 en de laatste om 21:24. Het is mogelijk om te reizen van Alicante naar Barcelona door trein voor slechts 28,28€ of zoveel als 169,02€. De beste prijs voor deze reis is 28,28€.

Beste prijs 28,28€
Reisduur 5 uur 14 min
Aansluiting per dag 18
Laagste prijs 28,28€
Hoogste prijs 169,02€
Eerste vertrek 06:55
Laatste vertrek 21:24
Afstand 406,5 km
Vertrek Alicante
Aankomst Barcelona
Vervoerders AVE, Renfe,

Trein Tickets van Alicante tot Barcelona

  Oct 04
  73,62€
  26°
  Oct 05
  95,49€
  25°
  Oct 06
  55,50€
  25°
  Oct 07
  55,50€
  25°
  Oct 08
  55,50€
  26°
  Oct 09
  50,88€
  26°
  Oct 10
  46,26€
  25°
  Oct 11
  40,85€
  25°
  Oct 12
  56,10€
  24°
  Oct 13
  44,40€
  24°
  Oct 14
  38,20€
  24°
  Oct 15
  44,40€
  25°
  Oct 16
  44,40€
  26°
  Oct 17
  44,40€
  26°
  Oct 18
  44,40€
  26°
Departure date
Wednesday,Oct 04 2023
26°

Treinen van Alicante naar Barcelona

virail helpt je bij het vinden van de dienstregeling en prijzen van alle treinen van Alicante naar Barcelona.

Het traject van Alicante naar Barcelona wordt dagelijks gereden door 15 treinen vertrekkend van van de stations in Alicante/alacant, Sant Gabriel, Alicante Train Station, Alicante-terminal naar in de stations in Barcelona-estacio De FranÇa, Barcelona-sants, Barcelona Sants Train Station, Estación De Barcelona Sants.

De gemiddelde reisduur bedraagt 6 uur 46 min. De eerste trein vertrekt om 07:25. De laatste trein vertrekt om 14:35.

Toon volledige beschrijving Volledige beschrijving verbergen

Vergelijk prijzen en tickets van Alicante tot Barcelona

 
Oct 04
woensdag
26°
73,62€
56,87€
224,72€
50€
Oct 05
donderdag
25°
95,49€
55,24€
Meer
33€
Oct 06
vrijdag
25°
55,50€
53,61€
Meer
38€
Oct 07
zaterdag
25°
55,50€
53,61€
Meer
28€
Oct 08
zondag
26°
55,50€
53,61€
Meer
27€
Oct 09
maandag
26°
50,88€
55,20€
Meer
Meer
Oct 10
dinsdag
25°
46,26€
56,80€
149,75€
Meer
Goedkope -tickets van Alicante tot Barcelona
Op zoek naar de beste deal voor een treinkaartje voor je reis? Hier zijn 4 manieren om goedkope treinkaartjes te krijgen van Alicante tot Barcelona.

Reserveer van tevoren en bespaar

Als u op zoek bent naar de beste deal voor uw reis van Alicante naar Barcelona, is het vooraf boeken van treinkaartjes een geweldige manier om geld te besparen, maar houd er rekening mee dat kaartjes vooraf meestal pas 3 maanden voor uw reisdatum beschikbaar zijn.

Blijf flexibel met je reistijd en verken daluren

Door uw reizen rond de daluren te plannen, kunt u niet alleen de drukte vermijden, maar kunt u uiteindelijk ook geld besparen. Flexibel zijn met je schema en alternatieve routes of tijden overwegen, zal een aanzienlijke invloed hebben op de hoeveelheid geld die je uitgeeft om van Alicante naar Barcelona te komen.

Check altijd speciale aanbiedingen

Door de nieuwste deals te bekijken, kunt u veel geld besparen, waardoor het de moeite waard is om de tijd te nemen om te bladeren en prijzen te vergelijken. Zorg er dus voor dat u de beste deal voor uw ticket krijgt en profiteer van speciale tarieven voor kinderen, jongeren en senioren en kortingen voor groepen.

Ontgrendel het potentieel van langzamere treinen of aansluitende treinen

Als u een reis plant met wat flexibele tijd, waarom kiest u dan niet voor de toeristische route? Het nemen van langzamere treinen of aansluitende treinen die meer stops maken, kan u geld besparen op uw ticket - zeker het overwegen waard als het in uw schema past.

Toon kaartjes per

Beste tijd om reizen van Alicante tot Barcelona te boeken

Virail Pro-tip ✌: Als u 10 dagen van tevoren boekt, bespaart u gemiddeld 10%

  maandag
  dinsdag
  woensdag
  donderdag
  vrijdag
  zaterdag
  zondag
  maandag
  dinsdag
  woensdag
  donderdag
  vrijdag
  zaterdag
  zondag
  maandag
  dinsdag
  woensdag
  donderdag
  vrijdag
  zaterdag
  zondag
  maandag
  dinsdag
  woensdag
  donderdag
  vrijdag
  zaterdag
  zondag
  maandag

Prijs naarmate vertrekdatum nadert

Treinmaatschappijen kunnen hogere ticketprijzen rekenen naarmate de vertrekdatum nadert. Prijzen in de komende dagen kunnen variëren van ongeveer 42€ tot 84€, maar kunnen aan verandering onderhevig zijn. Ons advies is om zo vroeg mogelijk te boeken om mogelijk tot 50% op uw reis te besparen!

Beste tijd om goedkope treinkaartjes te boeken van Alicante naar Barcelona

De goedkoopste Alicante - Barcelona treinkaartjes zijn te vinden voor slechts 52€ als je geluk hebt, of 77€ gemiddeld. Het duurste ticket kan maar liefst 121€ kosten.

Vind de beste dag om met de trein naar Barcelona te reizen

Als u met de trein naar Barcelona reist, kunt u, als u drukte wilt vermijden, controleren hoe vaak onze klanten in de komende 30 dagen reizen met behulp van de onderstaande grafiek. Gemiddeld liggen de spitsuren om te reizen tussen 6.30 en 9.00 uur 's ochtends of tussen 16.00 en 19.00 uur 's avonds. Houd hier rekening mee wanneer u naar uw vertrekpunt reist, aangezien u mogelijk wat extra tijd nodig heeft om aan te komen, vooral in grote steden!

Vervoerders op deze route

Lees meer over de vervoerders op deze route.

AVE staat voor "Alta Velocidad Española", wat "Spaanse hoge snelheid" betekent. AVE is een hogesnelheidstrein die wordt geëxploiteerd door de Spaanse nationale spoorwegmaatschappij Renfe. Met de AVE-treinen kun je naar veel grote steden in Spanje reizen, waaronder routes naar Madrid, Barcelona, Valencia, Sevilla, Malaga en Zaragoza.

In 2013 introduceerde de Franse nationale spoorwegmaatschappij SNCF OUIGO om budgetvriendelijke TGV-reismogelijkheden aan te bieden. Kies tussen de razendsnelle OUIGO Grande Vitesse, die snelheden van 300 km/u haalt, of de meer ontspannen OUIGO Classique, die een nostalgische treinreiservaring biedt.

Alvia, geëxploiteerd door Renfe, is een hogesnelheidstreindienst in Spanje. Met snelheden tot 250 km/u bieden Alvia-treinen, iets langzamer dan de maximale AVE-treinen van 300 km/u, comfort en voorzieningen zoals airconditioning, wifi en stopcontacten. Ze verbinden regionale stations naadloos met grote steden en zorgen zo voor efficiënt reizen. De drie beschikbare treinmodellen zijn Class 120, Class 130 en Class 730.

Avlo-treinen werden in 2020 geïntroduceerd als hogesnelheidstreindienst van Renfe, de nationale spoorwegmaatschappij van Spanje, als een goedkoper alternatief voor de hogesnelheidstreindienst AVE. Avlo-treinen bieden, in tegenstelling tot de AVE, een enkele zitklasse en hebben minder diensten aan boord om meer passagierscapaciteit te bieden. De hoofdstations zijn Barcelona Sants, Madrid Atocha en Zaragoza-Delicias.

Euromed is een busmaatschappij die actief is in Spanje en grote steden zoals Barcelona, Valencia en Alicante met elkaar verbindt. Het bedrijf biedt comfortabele en moderne touringcars met voorzieningen als airconditioning, verstelbare stoelen en gratis wifi. Euromed biedt ook een scala aan ticketopties, waaronder flexibele tarieven en kortingen voor kinderen, senioren en groepen. Het bedrijf staat bekend om zijn stiptheid en betrouwbaarheid, met frequente vertrekken en aankomsten. Euromed maakt deel uit van de Renfe-groep, de nationale spoorwegmaatschappij van Spanje, en biedt verbindingen met andere vervoerswijzen zoals treinen en veerboten.

Iryo is een Spaanse hogesnelheidstreinmaatschappij, opgericht in 2019 en bedient de grote steden van Spanje, zoals Madrid, Barcelona, Malaga, Sevilla, Valencia en Zaragoza. iryo is actief op het nationale spoorwegnet in Spanje en maakt gebruik van de nieuwste AVE hogesnelheidstreinen om passagiers te vervoeren met snelheden tot 310 km/u.

Tickettypes en faciliteiten van Alicante tot Barcelona

Vergelijk de verschillende tickettypes en de faciliteiten van AVE, AVLO en Iryo wanneer u van Alicante naar Barcelona reist.

Básico

De Basico zijn de meest betaalbare tickets, maar er zijn bepaalde beperkingen aan verbonden, zoals geen wijzigingen of restituties. Ze zijn doorgaans ook beperkt verkrijgbaar en moeten ruim van tevoren worden gekocht.

Wifi
Stiltezone
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Airconditioning
Fiets

Elige Estándar

De Elige-tickets bieden meer flexibiliteit bij het omruilen of annuleren van uw reservering. Elige Estándar" biedt reizigers de standaard, reguliere zitplaatsindeling die bekend staat als de "Estándar-stoel". Bovendien kunt u tegen een extra vergoeding uw voorkeursstoel kiezen en upgraden naar Premium is ook mogelijk.

Wifi
Stiltezone
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

Elige Confort

Als u voor ‘Elige Confort’ kiest, krijgt u de grotere en waarschijnlijk comfortabelere XL Confort-stoel. De Elige-tickets bieden meer flexibiliteit bij het omruilen of annuleren van uw reservering. Bovendien kunt u tegen een toeslag uw voorkeursstoel kiezen en upgraden naar Premium is ook mogelijk.

Wifi
Stiltezone
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

Prémium

De Premium-tickets van Renfe AVE zijn de duurste maar ook de meest flexibele, beperkt tot de Confort-klasse. Ze maken gratis treinoverstappen mogelijk en bieden het voordeel dat u gratis op de volgende trein kunt stappen voor het geval u uw geplande trein mist.

Wifi
Stiltezone
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

Economy Class

U kunt reizen met het standaard "economy class"-ticket op Avlo-treinen, dat verwijst naar het standaard basisniveau van het beschikbare zitplaatsniveau in de trein. Met dit ticket heeft u toegang tot basisvoorzieningen zoals bagagerekken, leeslampjes en toiletten.

Wifi
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Airconditioning
Fiets

Inicial

Het initiële tarief van iryo biedt betaalbare reizen zonder concessies te doen aan comfort of service.

Wifi
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

Singular

Het ‘Singular tarief’ biedt flexibiliteit voor ondernemers en bedrijven met een persoonlijke klantenservice van iryo-assistenten.

Wifi
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

Singular ONLY YOU

Het tarief "Singular Only YOU" is bedoeld voor ondernemers en bedrijven en biedt de beste voorwaarden voor wijzigingen en annuleringen van het ticket.

Wifi
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

Infinita

Infinita is het all-inclusive tarief van iryo dat de beste reismogelijkheden biedt met flexibiliteit en comfort.

Wifi
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

Standard Class / Classical

OUIGO Train Classique heeft slechts één klasse, wat overeenkomt met reizen in de tweede klas. Daarom zijn de ticketprijzen goedkoop. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 10 voor volwassenen (afhankelijk van de bestemming) en € 5 voor kinderen, en OUIGO-treinkaartjes zijn alleen online verkrijgbaar.

Wifi
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

Standard Class / TGV

OUIGO Grande Vitesse biedt een enkele klasse, vergelijkbaar met reizen in de tweede klas, wat de betaalbare ticketprijzen verklaart. Tarieven voor volwassenen beginnen bij € 10, afhankelijk van de bestemming, terwijl kinderen voor € 5 kunnen reizen. Tickets voor OUIGO kunnen alleen online worden gekocht.

Wifi
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Airconditioning
Fiets
Diensten aan boord AVE, AVLO en Iryo van Alicante tot Barcelona
Vergelijk diensten aan boord wanneer u reist van Alicante naar Barcelona met trein.
Voorzieningen AVE AVLO Iryo OUIGO
Stiltezone
Wifi
Stopcontacten
Bagage
Toegankelijkheid
Eten en drinken
Airconditioning
Fiets

Alicante tot Barcelona CO2-uitstoot door Trein

Ecology
Trein
2.2kg
Bus
14.4kg
Vlucht
576.9kg
Carpoolen
55.6kg
Wat is de CO2-uitstoot van Alicante tot Barcelona met de trein? De Co2-uitstoot voor het nemen van de trein tussen Alicante en Barcelona is 2.2kg.
Hoeveel CO2 bespaar ik door de trein te nemen tussen Alicante en Barcelona? Door de trein te nemen tussen Alicante en Barcelona bespaar je 574.7kg Co2-uitstoot vs een vlucht, 12.2kg vs de bus en 53.5kg vs de auto.

Veel Gestelde Vragen

Hoeveel kost een trein-ticket van Alicante tot Barcelona?
Een trein-ticket van Alicante tot Barcelona is 79,11€. De prijs varieert echter afhankelijk van hoe vroeg u koopt en of het een druk moment van de dag is. Vind ze af en toe voor zo goedkoop als 28,28€.
Wat is het goedkoopste treinkaartje van Alicante naar Barcelona?
Het goedkoopste ticket dat je kunt krijgen van Alicante tot Barcelona is 28,28€. We raden aan om zo vroeg mogelijk en buiten de spits te boeken om het goedkoopst mogelijke ticket te krijgen.
Wat is de afstand tussen Alicante en Barcelona door trein?
Alicante tot Barcelona is 406,5 km.
Hoe lang duurt de trein tussen Alicante en Barcelona?
Alicante tot Barcelona is gemiddeld 6 uur 24 min. De snelste optie brengt u echter daar in 5 uur 14 min.
Welke bedrijven werken van Alicante tot Barcelona?
Alicante tot Barcelona wordt gedekt door 10 operator(s). U kunt op Virail AVE, Renfe, AVLO, Renfe - Intercity, Euromed, Sky Eyes, Iryo, Alvia, OUIGO, Star East Airline diensten op deze route vinden.
Hoeveel trein per dag gaan van Alicante naar Barcelona?
Alicante naar Barcelona heeft gemiddeld 18 verbindingen per dag.
Hoe laat vertrekt de eerste trein van Alicante naar Barcelona?
De vroegste trein van Alicante tot Barcelona vertrekt om 06:55. Controleer echter bij ons het schema op de dag dat u wilt vertrekken, aangezien de tijd kan verschillen.
Hoe laat vertrekt de laatste trein van Alicante tot Barcelona?
De nieuwste trein van Alicante tot Barcelona vertrekt om 21:24. Controleer echter bij ons het schema op de dag dat u wilt vertrekken, aangezien de tijd kan verschillen.
Moet ik mijn ticket vooraf boeken van Alicante tot Barcelona?
Als je kunt, raden we je aan om je ticket zo vroeg mogelijk te boeken om ervoor te zorgen dat je meer bespaart. Het goedkoopste trein-ticket dat we hebben gevonden is 28,28€, maar dit kan afhankelijk van de vraag veranderen.
Welke stations kan ik van Alicante naar Barcelona gaan?
Er zijn 4 station(s) waarvan u kunt vertrekken vanaf Alicante om naar Barcelona te gaan. Je kunt gaan van Alicante/alacant, Sant Gabriel, Alicante Train Station, Alicante-terminal en je kunt aankomen op Barcelona-estacio De FranÇa, Barcelona-sants, Barcelona Sants Train Station, Estación De Barcelona Sants.
Hoeveel directe verbindingen gaan van Alicante naar Barcelona?
Er zijn gemiddeld 10 van Alicante om naar Barcelona te gaan.
Wat is de snelste reistijd tussen Alicante naar Barcelona door trein?
De snelste reistijd met trein tussen Alicante en Barcelona is 5 uur 14 min.
Is er een directe trein van Alicante naar Barcelona?
Ja, er is een directe trein tussen Alicante en Barcelona.
Wat is de CO2-uitstoot voor Alicante tot Barcelona door trein?
De reis van trein van Alicante naar Barcelona zorgt voor 2.2kg CO2-uitstoot.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws, productupdates en exclusieve promoties direct in je inbox